Valg af klatrehjem

Når man tager på klatretur er det vigtigt at have en god klatrehjelm med. At klatre på klipper er en fysisk og mental wow-oplevelse, som udfordrer dig fysisk og mentalt, men der er desværre også risiko for, at enten man selv eller ens makker får løse sten, klippestykker eller lignende i hovedet, når man kravler rundt ude i naturen. Derfor er det vigtigt at bære klatrehjelm og beskytte hovedet mod slag fra primært sten, eller hvis man er uheldig at falde ned under klatreturen.

Korrekt pasform og åndbarhed

Klatrehjelme er specialdesignet til netop formålet, og de klatrehjelme som findes på markedet er derfor testet og godkendt. Man kan vælge mellem mange forskellige mærker, modeller og prisklasser. Men som udgangspunkt gælder det selvfølgelig om at finde netop den model, som passer til ens behov. Klatrehjelmen skal have en god pasform, dvs. den må ikke være for tung eller sidde for løst, så man hele tiden skal rette på den eller får ondt i hovedet eller nakken af at have den på. Det er også en fordel at vælge en sikkerhedshjelm med en god ventilering. Det gælder om at vælge en klatrehjelm med en god komfort, som man kan have glæde af i lang tid.

Smart design

Ud over sikkerhed og funktionaliteter kan man også kigge på designet, når man køber klatrehjelm. De fås i mange forskellige designs og farver alt efter hvilken mærke, man vælger, og man kan selvfølgelig gå efter sin yndlingsfarve eller et smart design, som passer til ens øvrige beklædning. Dermed kommer man også til at se cool og stilbevidst ud, når man hænger på klippesider og bjergvægge.