Hvorfor vælge bouldering frem for fitness?

Bouldering er blevet en meget populær sport de senere år, hvor danske motionister strømmer til klatrecentre og klatreklubber sammen med familie og venner. Klatring er et rigtig godt alternativ til f.eks. fitness, hvis man ønsker at være fysisk aktiv og samtidig have det sjovt.

Det er moderne at have en sund livsstil, hvilket jo er meget positivt, og der er stadig mange, som går til fitness for at holde den gode form. Nogle elsker fitness, imens det for andre mere er en sur pligt, men hvor det giver dem god samvittighed, at de kan sige, at de har været forbi fitnesscentret.

Vil du gerne prøve klatring som alternativ til fitness, så får du her 4 gode grunde til at begynde til klatring:

1:Opnå styrke og smidighed

I klatring får du hurtigt opbygget en styrke og smidighed, når du klatrer på indendørs klatrevægge eller senere dyrker bouldering på klippestykker udendørs. Du bruger arme og ben rigtig meget, og selvom du har klatreteknik til at hjælpe dig på vej, så kræver det også, at du har en fysisk styrke. Samtidig bliver din krop smidig, når du dyrker klatring.

2: Større koncentrationsevne og hjerneaktivitet

Når du klatrer, skal du hele tiden koncentrere dig om, hvordan du bedst muligt når til toppen. Du skal fokusere på at holde balancen, på at klatre op, og du skal finde ud af, hvordan du bedst muligt tager det næste skridt opad. Hjernen arbejder på højtryk for at løse disse udfordringer, og samtidig får du styrket din koncentrationsevne.

3: Stress af

Selvom klatring er udfordrende og kræver, at du kan løse problemer undervejs – hvordan når du hurtigst muligt toppen? – så har det også en afstressende effekt. Når du hænger der på klippevæggen, slipper du alle dagens problemer, og kan bare koncentrere dig om, hvordan du skal sætte hænder og fødder for at nå frem.

4: Hyggeligt socialt samvær

Dyrker du bouldering i en klatreklub, så er der ofte et hyggeligt socialt samvær. I kan dele tips og tricks med hinanden, eller I kan heppe på hinanden, når I klatrer, eller I kan mødes efter træningen og tale om dagens oplevelser. Det er helt op til dig, hvor social du ønsker at være, men der er typisk mere socialt samvær i en klatreklub end i et fitnesscenter.