Bouldering – klatring for hele familien

Når efterårsmørket sænker sig, kan det være svært at tage sig sammen til at komme ud og træne og holde formen. Det kan også være svært at få børnene til at dyrke motion, for I vil måske alle sammen helst sidde og hygge jer hjemme foran tv’et eller computerskærmen. Men det er vigtigt for hele familien at dyrke motion, og hvis I gerne vil lave en fælles familieaktivitet, som både er udfordrende og sjov, så er bouldering en oplagt mulighed.

[IMAGE=b59VQ5bPIQwZ.jpg]

Bouldering er en form for klatring, hvor man klatrer uden sikkerhedsreb. Der ligger en madras på gulvet eller jorden, og så klatrer man ellers op ad en væg. Man kan også klatre i det fri, men de fleste begynder indendørs med at øve sig på en klatrevæg i en af landets mange klatreklubber.

Når I tilmelder jer et hold, skal I have nogle klatresko og noget træningstøj. I kan f.eks. besøge Gorilla sports, som har meget lækkert træningstøj af god kvalitet. Det er vigtigt, at familien er fysisk klædt på til træningen, så I føler jer komfortable undervejs. Det skal være noget tøj, som I kan bevæge jer frit i, når I kravler på klatrevæggen, så I ikke føler jer begrænsede.

Klatring er blevet vældig populært på landsplan. Det er både godt for krop og sjæl, fordi man får trænet musklerne i kroppen, og man bliver smidig, og samtidig bliver man bedre til at løse problemer mentalt, når man lærer at klatre. Det påvirker altså helbredet på den gode måde. Dermed kan I som familie opretholde en sund livsstil – også i vinterhalvåret. Hvis I f.eks. generelt ikke er så gode til at dyrke motion i jeres familie, så er bouldering en oplagt mulighed for at komme i gang. Både mænd, kvinder, piger og drenge kan have stor fornøjelse af at klatre, så det er bare at kaste sig ud i det. Nogle bliver så bidt af sporten, at de ender med at deltage i konkurrencer.

Tilmeld jer ’familieholdet’

I klatreklubberne rundt omkring i Danmark findes der ’familiehold’, man kan melde sig til. Holdene er meget populære, så man skal huske at booke i forvejen. Men det er både hyggelig, sjovt og fysisk udfordrende at klatre sammen, og alle familiemedlemmer kan begynde på deres eget niveau. Der er selvfølgelig en instruktør til stede, som lærer jeg, hvordan I skal klatre, og som udfordrer jer, så I bliver bedre. Det foregår alt sammen i trygge rammer. Bouldering er en rigtig god fælles aktivitet for hele familien, og det er også dejligt, at I kan snakke om jeres oplevelser bagefter og glæde jer til næste gang, I skal hen i klatreklubben sammen. Så går efteråret og vinteren også meget hurtigere – og så kan I jo til foråret tage på klatretur i det fri i enten Danmark eller Sverige og prøve kræfter med det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *