Kom i form med klatring

Vi går den søde juletid i møde, og der er mange fristelser i form af lækker og velsmagende julemad, julekager, klejner og andre lækkerier. Man kan nemt tage ekstra kilo på i julemåneden og så have svært ved at smide dem igen til januar. Derfor kan du med fordel allerede nu sørge for at dyrke motion, så du holder vægten inden for normalgrænsen, og dermed kan du nyde den lækre julemad, uden at bukserne eller kjolen kommer til at stramme.

[IMAGE=cbaa1pfsRR2E.jpg]

Vil du gerne finde en motionsform, som både udfordrer dig fysisk og samtidig er sjov og spændende, så er klatring et rigtig godt valg. De fleste, som begynder at klatre, melder sig ind i en klatreklub i den by, de bor i. Det er populært at lære at klatre på klatrevægge, og her får du en dygtig instruktør, som kan guide dig, så du lærer det rigtigt. Man kalder klatring på vægge for bouldering, og man kan også dyrke bouldering i det fri, hvor man klatrer på sten. Øver du dig indendørs i vintermånederne, så er du klar til at klatre udendørs til foråret. Du kan f.eks. køre til Sverige – og tager du bilen, så er det en fordel at huske Solfilm, for så får du en mere behagelig køretur.

[IMAGE=ccLQHZbCR8eT.jpg]

Klatring kræver ikke så meget begynderudstyr. Et par klatresko og noget behageligt siddende tøj er nødvendigt. Reb og klatreseler kan du låne/leje i klatreklubben, indtil du finder ud af, om interessen holder, og du gerne vil have dit eget udstyr. Bouldering er fantastisk sjovt, og det kan dyrkes af folk i alle aldre, så du bliver aldrig for gammel til at begynde. Hvis du er træt af motionscenteret, så er klatrig bestemt et godt alternativ, for du bruger hele kroppen til at klatre med, så du får en stærk og smidig krop, og du bliver mentalt stærkere og bedre til at holde fokus og koncentration.

[IMAGE=cRa8XSdpVoZo.jpg]

Overvind udfordringerne

De særlige klatresko, du skal have på, hjælper dig med at stå fast på væggen, og jo mere øvet du bliver, jo mere kan instruktøren udfordre dig til at klatre på vægge, som har en højere sværhedsgrad. Det er altid en stor tilfredsstillelse at få rykket ved sine egne grænser og opleve, at man godt kan overvinde en udfordring og nå i mål. Det styrker også ens selvværd, hvilket jo også er godt.

Hvis du synes, at klatring/ bouldering lyder som noget for dig, så kan du henvende dig i den lokale klatreklub og få en prøvetime. Dermed kan du også holde den slanke linje gennem hele december måned, så du kan hygge dig ved julebordet uden at få dårlig samvittighed og uden at tøjet begynder at stramme, fordi du har taget for meget på. Klatring kan hjælpe dig med at holde dig i god form året rundt, og så er det en skæg og udfordrende sportsgren.