Drømmer du om at dyrke sportsklatring, eller er der en bjergbestiger gemt i dig? Så er der masser af muligheder for at teste dine klatreevner, din tålmodighed og din lyst til at klatre i ét af de mange klatrecentre, som findes landet over.
Klatring skubber til dine grænser
Det sjove og udfordrende ved klatring er, at det skubber til dine grænser. Klatring handler helt basalt om at nå hurtigst muligt til toppen. Det udfordrer dig fysisk, fordi du skal have styrken til at klatre hele vejen op. Det udfordrer dig ligeledes mentalt, fordi du skal løse ”problemet” med, hvordan du kravler til tops. Klatring er sundt for både legeme og sjæl – og så er det sjovt og fedt, når man lykkes med at nå til tops og kan påtage sig nye udfordringer ved at vælge en vanskeligere klatrerute næste gang.
Vigtigt med teknik og sikkerhed
Som nybegynder vil der blive taget hånd om dig, når du melder dig ind i en klatreklub. En klatreinstruktør vil fortælle dig om de forskelllige klatrediscipliner: Traditionel klatring eller bouldering m.m. Du lærer om klatreteknik, faldteknik (i bouldering klatrer man uden reb) samt sikkerhed i forbindelse med klatring. Hvis du gerne vil ud og klatre på de rigtige klippevægge, så er det vigtigt, at du har bestået forskellige kurser, der omhandler klatre- og sikkerhedsteknik.
Udstyr til klatring
Du skal påregne udgifter til det basale udstyr som klatresko, klatresele, karabiner og rebbremse, som fås til ca. 2.000 – 2.500 kr. Derudover skal du have et reb, som fås til 1.000 eller 1.500 kr. Du finder klatreudstyr i butikker, som forhandler friluftsudstyr, og du kan også sammenligne priser online og finde frem til de bedste tilbud.