Tab dig ved at dyrke klatring

Du behøver ikke at vente helt til nytårsaften med at lave et nytårsforsæt om, at du vil tabe dig i det nye år. Har du været på badevægten og konstateret, at du vejer mere end du selv er tilfreds med, så kan du komme i gang med vægttabet med det samme. Hvis hverken fitnesscentret eller holdsport appellerer til dig, så vil vi foreslå, at du begynder til klatring.

Tag en prøvetime

I Danmark findes der mange steder, hvor du kan klatre på klatrevægge, også kaldet bouldering. Det er normalt, at man øver sig på klatrevægge, før man begynder at klatre i naturen. Du kan kontakte en af de mange udbydere og få en prøvetime. Du kan også kontakte en klatreklub og melde dig ind med det samme. Men ofte er det meget godt lige at få en prøvetime, hvilket klatreklubberne tilbyder, så du kan se, om det er noget for dig. Klatretøj skal sidde behageligt på kroppen, og der skal være plads til, at du kan bevæge dig frit. Derudover kan det anbefales, at du anskaffer dig et par klatresko, som skal sidde meget stramt på foden, så du ikke glider. Men det kan du få vejledning til i en sportsbutik. I bouldering er væggen er max 5 meter høj, men der ligger en madras på gulvet i tilfælde af, at du falder ned.

Få sved på panden

Når du klatrer, kan du ikke undgå at få sved på panden. Du skal bruge al den styrke, du har til at klatre, fordi du skal løfte din egen kropsvægt, så du vil blive stærkere og smidigere, og du vil også tabe dig. Du er ikke længere en sofakartoffel, som ligger derhjemme og ser tv, men du bruger i stedet tiden på at klatre og være fysisk aktiv, hvilket vil komme dig til gode både når du taber dig, kommer i bedre form og forebygger livsstilssygdomme.