Indendørs klatring for hele familien

Mange børn og voksne hænger foran computer og smartphone, men faktisk er det utrolig vigtigt, at man som familie laver forskellige fysiske aktiviteter sammen. Det kan eksempelvis være klatring, som du og familien kan prøve kræfter med. Der findes flere klatreklubber i landet, som tilbyder ”Familieklatring”, som er et hold, hvor din familie og andre familier deltager. Familieholdet er for børn helt ned til 3-års alderen og for voksne. Så hvis du har et eller flere børn, som du ønsker at have en sjov og aktiv formiddag eller eftermiddag med, så kan I melde jer på Familieholdet og få et par timers klatring sammen. I kan booke pladser online og møde op i klatreklubben på det aftalte tidspunkt, og det er en ideel aktivitet at lave f.eks. i weekenden. Nogle Familiehold er så populære, at der skal bookes god til i forvejen.

Klatring i trygge rammer

Familieklatring foregår indendørs på klatrevægge under ordnede forhold. Det vil sige, at alt udstyr er godkendt, og I kan leje klatresko og klatresele, med mindre I vælger at medbringe jeres eget udstyr. Der er en uddannet klatreinstruktør til stede, som lærer jer om klatreteknik og sørger for, at sikkerheden er i orden.

Forskellige udfordringer alt efter klatreerfaring

I behøver ikke at have meget erfaring med at klatre, og folk deltager med forskellige forudsætninger. Der er meget fokus på hyggeligt samvær og at have det sjovt. Nybegyndere – både børn og voksne – får en grundig introduktion til klatring, imens erfarne klatrere får andre udfordringer, som de skal løse, hvilket f.eks. kan være længere klatreruter, boulder-problemer, at skulle klatre i højere tempo eller blind klatring. Klatring styrker motorikken, udholdenheden, smidigheden og evnen til at løse problemer, hvilket er gavnligt for både børn og voksne. For nogle familier bliver Familieklatring en hyggelig aktivitet, som de kan deltage i med jævne mellemrum. For andre bliver det begyndelsen til, at én i familien eller hele familien bliver så bidt af klatring, at de fortsætter på andre klatrehold i klatreklubberne.